Yritys Laatu & Ympäristö

Laatu & Ympäristö

Luonnostaan puhdasta

Jatkuvasti puhtaampia tuloksia etsivänä yhtiönä ympäristöarvot ovat meille tärkeitä. Tarjoamme ainutlaatuisia ratkaisuja veden kierrätykseen ja kieltäydymme käyttämästä vetyfluorideja.

Tammermatic BioJet on toimiva ja taloudellinen vedenkierrätysjärjestelmä, joka soveltuu sekä harja- että harjattomille koneille. Sen toiminta perustuu biologiseen puhdistusmenetelmään, jossa bakteerikanta käyttää ravintonaan muun muassa vedessä olevia pesukemikaalijäämiä ja ylläpitää jatkuvaa biologista prosessia, joka hajottaa vedessä olevia orgaanisia yhdisteitä. Monikerrossuodatin poistaa kierrätysvedestä sekä kiintoaineita että biologisia hajoamistuotteita. Syklonipuhdistin poistaa viimeisetkin haitalliset partikkelit. Viimeiseksi kierrätysvesi johdetaan desinfiointivaikutuksen omaavan UV-lampun kautta kierrätysvesisäiliöön. UV-lampun desinfioiva vaikutus perustuu lyhytaaltoiseen ultraviolettisäteilyyn ja muodostuvan otsonin hapetusvaikutukseen. Ultraviolettisäteily tekee mikro-organismit toimintakyvyttömiksi hajottamalla niiden DNA:n, mikä estää luonnollisen solun jakautumisen ja elintoimintoja. Tuoreveden kustannussäästö BioJetiä käytettäessä on merkittävä varsinkin suurilla pesumäärillä.

Vastustamme vety- ja ammoniumbifluoridien (ABF) käyttöä. Jokainen arvostettu kemikaalivalmistaja kannattaa näkemystämme. Emme halua hyödyntää ainetta, joka kirjaimellisesti tappaa jos kymmenyskin ihon pinnasta pääsee kosketuksiin sen kanssa. Vetyfluoridi on tehokas ja halpa puhdistin, mutta eräs maailman vaarallisimmista myrkyllisistä kemikaaleista. Tämän kaltaisten aineiden käyttö pesuratkaisuissa onkin loppumassa ja koskee yrityksiä, joilla ei ole kunnollista suunnitteluosastoa tai jotka haluavat maksimoida voittonsa millä hinnalla tahansa. Lisäksi vetyfluoridi poistaa osan maalikerroksesta jokaisella pesukerralla. Vetyfluoridia käyttävä pesujärjestelmä vaatii vain vähän suunnittelua.