Autonpesutoiminnan aloittaminen

Autopesu on kannattavaa liiketoimintaa, ja viime vuosina se onkin houkutellut alalle paljon uusia yrittäjiä.

Autopesuliiketoiminnan aloittaminen on yksinkertaista ja etenee pääsääntöisesti seuraavalla kaavalla:

1. Tontin hankinta. Tärkeintä tontin kannalta on sijainti eli että se on lähellä asuinaluetta tai ihmisten päivittäisiä liikkumisreittejä, esimerkiksi kauppakeskusta tai runsaasti autoilevien henkilöiden työpaikkoja.
Kannattaa myös jo alussa olla yhteydessä rakennusviranomaisiin ja tarkistaa rakennuslupa-asiat ao. tontille.
Maanrakennuksen kannalta on selvitettävä maaperän koostumus, koska se vaikuttaa perustamiskustannuksiin.

2. Pesuhalli: Pesuhallin voi rakentaa tai rakennuttaa itse, mutta nopeampi ja helpompi ratkaisu saattaa olla hankkia halli hallitoimittajalta. Investointiratkaisuun annamme mielellämme konsultointiapua ja kerromme erilaisista vaihtoehdoista.

3. Pesukone: autamme teille soveltuvan pesukonseptin suunnittelussa ja sitä kautta teille soveltuvan pesulaiteratkaisun määrittämisessä.

4. Maksulaitteet ja muut lisälaitteet: esittelemme teille erilaisia vaihtoehtoja ja meiltä saatte maksulaitetoimittajien yhteystiedot.

5. Rahoitus: Kun investoinnin suuruus on tiedossa, haemme teille halutessanne ja tarpeen mukaan luottopäätökset rahoitusyhtiöiltä.

Vaihtoehtona pesukoneen omarahoitukselle on ”Osinkokone” -palvelumme, jolloin Tammermatic pesukonetoimittajana rahoittaa pesukoneen ja vuokraa sen yrittäjälle ”all in”-hintaan, sisältäen itse pesukoneen, huollot osineen sekä pesukemikaalit.
» Lue lisää Osinkokone-palvelusta

Ympäristölupaa ei autonpesulan pyörittämisessä tarvita, mutta pesukemikaalien varastointiin on kiinnitettävä huomiota ja jos hallin tekninen tila ei itsessään toimi valuma-altaana, on ne mahdollista hankkia meidän kauttamme.

Myös vedenkierrätysjärjestelmän hankkimista kannattaa harkita: veden hinta on kallistunut ja tulevaisuudessa tulee varmasti nousemaan lisää. Kustannussäästöjen lisäksi ympäristövaikutusten pienentäminen on monelle tärkeä arvo.
» Lue lisää Vedenkierrätyksestä

Innostuitko ajatuksesta lähteä autopesuyrittäjäksi?
» Ota yhteyttä