Yritys

VISIO JA MISSIO

Houkuttelevin. Luotetuin. Ensisijainen kumppanivalinta.

Olemme automaattipesulaitteistojen toimittajana alamme houkuttelevin ja luotetuin yhteistyökumppani, ja siksi asiakkaan ensisijainen valinta.

Ota yhteyttä

Puhdas ajoneuvo tehokkaasti, turvallisesti ja tuottavasti.

Olemme innovatiivinen, kestävään kehitykseen panostava ja luotettavana kumppanina tunnettu automaattipesulaitteistojen ja niihin liittyvien palvelujen toimittaja. Teemme ajoneuvojen pesutoiminnasta asiakkaallemme tuottavaa: meiltä asiakas saa juuri tarpeidensa mukaiset tuotteet ja palvelut tuotteen koko elinkaaren ajan.

Tutustu autonpesukoneisiimme

ARVOT

Asiakkaan auttaminen

Olemme tukena laitteen hankinnassa, varmistamme sen toiminnan ja tuemme asiakkaamme liiketoimintaa tarjoamalla hänen tarpeisiinsa parhaiten sopivat palveluratkaisut. Kuuntelemme asiakastamme ja saamamme palautteen perusteella kehitymme yhdessä.

Vastuullisuus

Tuemme kestävää kehitystä kaikessa toiminnassamme; huolehdimme työyhteisömme turvallisuudesta ja hyvinvoinnista.

Innovatiivinen ratkaisukeskeisyys

Pyrimme jatkuvasti kehittämään toimivampia ja kestävämpiä ratkaisuja sekä tarjoamaan asiakkaillemme uusia innovaatioita, joissa huomioimme vastuullisuusnäkökulmat.

Yhteistyö

Teemme asioita yhdessä löytääksemme parhaat ratkaisut. Työskentelemme suurella ammattiylpeydellä ja sydämellä.

TARINAMME

Tammermaticilla on pitkä ja vaiherikas historia, mutta toimiala on alusta asti pysynyt automaattisten pesulaitteistojen parissa.

Tammermaticin pitkä historia ulottuu vuoteen 1966, jolloin suomalainen autonpesukoneiden valmistus aloitettiin Tampereella. Reino Lammisen omistama Auto R. Lamminen valmisti helsinkiläisen Sawilco Oy:n myymät ensimmäiset 10 autonpesukonetta.

Sawilco Oy toimi aluksi koneiden myyjänä ja käynnisti myös vientitoiminnan. Vuonna 1968 perustettiin Kone Lamminen Ky, myynti siirtyi omiin käsiin ja samalla tuotemerkki vaihdettiin Wilcomaticista Tammermaticiksi.

Ensimmäiset koneet olivat puoliautomaattisia, eli vaativat työntekijän valvomaan pesun etenemistä, koska harjaosa oli käsin avustettava. Vuonna 1972 alkoi kokonaan automaattisen pesulaitteen suunnittelu ja valmistus. Automatisoinnin jälkeen kehitettiin ensin kuivausta ja sen perään pesutulosta mm. yhteen pesevillä harjoilla. Pyöräharjat tulivat Nordic-pesukoneeseen 1974.

Raskaan kaluston pesulaitteistoja alettiin myös valmistaa jo yrityksemme alkuvuosina. Rainbow-nimi kantaa edelleen.

Vuonna 1975 yhtiö siirtyi osaksi Electrolux-konsernia. Tämän jälkeen omistajina on ollut eri sijoitusyhtiöitä, kunnes yritys 2018 lopulla siirtyi kotimaisten yksityisyrittäjäryhmän omistukseen. Tampereen Raholasta muutimme 2021 kesällä Pirkkalaan, uudempiin ja toimivimpiin tiloihin.

Vienti on kautta aikojen ollut ja on edelleen merkittävä osa konemyynnistämme ja valtaosa asiakkaistamme sijaitsee Pohjoismaissa, missä haastavat ja vaihtelevat keliolosuhteet tuottavat monipuolisia vaatimuksia autonpesuun.

Ota yhteyttä

ASIAKASLÄHTÖISTÄ TUOTEKEHITYSTÄ

Toimivan automaattipesukoneen taustalla on paljon sähköautomaatio- ja ohjelmistotekniikkaa sekä mekaniikkaa. Tammermaticin omaan suunnitteluosastoon kuuluvat kaikkien näiden alojen ammattilaiset.

Etenkin raskaan kaluston puolella jokainen projekti räätälöidään asiakkaan toiveiden ja yleisten toimintaedellytysten mukaisesti, ja tämä vaatii aina tuotesuunnittelua. Usein projekti saa alkunsa jo ennen pesuhallin rakentamisesta, jolloin voimme ohjeistaa mm. tarvittavat vesi- ja sähkösyötöt ja kiinnityspisteet rakennussuunnittelijalle.

Pestävä kalusto, pesukoneeseen valitut optiot ja pesuohjelmat asettavat vaatimuksia ohjelmoinnille. Esimerkiksi rekkapesurin pesuohjelmat ohjelmoidaan vasta paikan päällä, kun pestävä kalusto on tiedossa ja koepestävissä.

Uusien tuotteiden kehittäminen saa alkunsa pääsääntöisesti asiakkaiden toiveista ja tarpeista. Tästä hyvänä esimerkkinä on paikoitusavustin: olimme vuosien varrella kuulleet yrittäjiltä pesuasiakkaiden vaikeudesta ajaa keskelle pesukonetta parhaan pesutuloksen varmistamiseksi ja sen vuoksi kehitimme laservaloon perustuvan paikoitusavustimen. Kun asiakas ajaa sisään pesuhalliin, kojelaudalla näkyvä laservalo helpottaa auton keskittämistä.

YMPÄRISTÖ HUOMIOIDEN

Tuotekehitys ja ympäristö
Tuotekehitysosastomme on kehittänyt teknisiä ratkaisuja, jotka ovat eliniältään ja materiaaleiltaan kestävämpiä ja/tai ympäristöystävällisempiä.

Tästä esimerkkinä rinnakkaistoiminnot pesun aikana erilaisin optioin: yhdellä ylityksellä on mahdollista tehdä useampia toimintoja, joka lyhentää pesun pituutta ja sitä kautta vähentää veden ja energian kulutusta. Lisäksi vedenkulutus on saatu optimoitua pienentämällä pesuainesuuttimia ja kohdistamalla ne paremmin, jolloin ainetta ei kulu liikaa ja se suuntautuu autoon eikä sitä ruiskuteta suotta muualle. Tähän on vaikuttanut myös vesikaarien oikea-aikaisen toiminnan parantaminen.

Olemme kiinnittäneet huomiota käytettäviin materiaaleihin sekä osien elinikään ja kierrätettävyyteen. Elinkaarensa loppuun tullut pesukone on lähes kokonaan kierrätettävää metallijätettä.

Ota yhteyttä

LIITY PORUKKAAN

Meillä Tammermaticilla tehdään töitä yhdessä, jotta pystymme toteuttamaan asiakkaillemme parhaat ratkaisut. Meille puhtaampien ajoneuvojen puolesta puhuminen ja jatkuva kehitystyö on ammattiylpeyden aihe.

Kiinnostuitko? Mistä sinä vaahtoaisit mieluiten Tammermaticilla? Lähetä avoin hakemus alta.

Ota yhteyttä

Turvallisuus – Ympäristö – Laatu

Lue lisää