Tammermatic FENiX on syntynyt: näin se tapahtui

Ota yhteyttä

Tammermaticilta markkinoille uuden aikakauden autonpesukone!

Tammermatic Oy esitteli ylpeästi uuden innovatiivisen autonpesukoneensa, Tammermatic FENiXin, kaksi kuukautta sitten ja vastaanotto on ollut erittäin positiivinen. Tammermatic FENiX edustaa huipputeknologiaa, joka yhdistää näyttävästi älyn ja kestävyyden. Alla kerromme lisää FENiXin syntymisestä sekä nimen taustoista.

Olen todella iloinen ja ylpeä koko Tammermaticin tuotekehitystiimin puolesta! Lopputulos on juuri alkuperäisen tavoitetilan mukainen – ellei jopa parempi.”
-Arto Mäkelä, projektin tuotekehityspäällikkö

Ennennäkemätöntä puhtautta höyhenenpehmeällä pesulla!

Uuden pesukoneen tuotekehitysprojekti on aina pitkä, mielenkiintoinen ja vaiherikas matka. T700-mallisto lanseerattiin vuonna 2013, joten tarve uudelle koneelle oli tiedostettu ja odotettukin. Varsinainen kehitystyö pääsi alkuun keväällä 2022 kartoittamalla niin asiakaskunnan puolesta toivotut, kuin omista lähtökohdistakin tarvittavat muutostarpeet tuotannon, myynnin sekä huolto- ja ensiasentajien puolesta.

Tammermaticin omaan suunnittelutiimiin kuuluvat sähköautomaation, ohjelmistotekniikan sekä mekaniikan ammattilaiset. Uuden koneen muotoiluun kaipasimme osittain myös ulkopuolista osaamista ja näkemystä, samoin kuin valittuihin mekaniikan kehityskohteisiin. Kumppaniksi valitsimme Enmac Oy:n ja  ohjausjärjestelmäuudistuksen rautapuolelle taas Icraft Oy:n, molemmat paikallisia toimijoita.

T700-pesukonetta on kehitetty elinkaarensa aikana paljon. Käytännössä koko kone tuli uudistettua lähes kokonaan, ulkonäköä lukuun ottamatta. Osa huippuunsa kehitetyistä osakokonaisuuksista päätettiin säilyttää myös uudessa koneessa – miksi muuttaa hyvin toimivaa?! Siksi keskityimmekin nyt haasteellisempien osa-alueiden parantamiseen.

Mekaaniset ja älylliset parannukset ovat erittäin merkittävässä roolissa uudessa koneessa. Toimintavarmuus, luotettavuus, käytettävyys ja nykyaikaisuus saatiin samaan pakettiin. FENiXin ulkomuoto koki täydellisen modernisoinnin, joka on jo kerännyt paljon positiivista palautetta.

Kestävää kehitystä tukevat ohjelmalliset ja mekaaniset parannukset, joiden ansiosta pesuohjelmia on saatu nopeutettua entisestään. Lyhyempi pesuaika näkyy energian ja veden säästönä. Seuraavassa vaiheessa optioksi tule myös pesuohjelmakohtainen vedenkulutuksen seuranta, joten ohjelmien hienosäätöön aukeaa edelleen uusia mahdollisuuksia.

Koneessa käytetyt materiaalit ovat kevyempiä ja pääosin kierrätettäviä. Kun osien määrää on vähennetty ja niiden suojausta parannettu, vaikuttaa se suoraan elinkaarikustannusten pienenemiseen huoltotarpeen pienentymisen kautta. Etäsäätömahdollisuuksia on entistä enemmän ja se puolestaan vähentää fyysisiä käyntejä paikan päällä. FENiX on siten kestävämpi valinta!

Lopputuloksesta olemme todella ylpeitä: koko yrityksemme on ponnistellut kovasti ja nyt voimme tarjota uuden sukupolven autonpesukoneen asiakaskunnallemme.

 

 

 

Miksi nimi ”Tammermatic FENiX”?

Nimi FENiX oli pitkään meillä työnimenä, mutta koska se tuntui kaikin puolin oikealta, päädyimme valitsemaan sen tuotenimeksi.

Fenix-linnun legendaariseen mytologiaan liittyy teema uudelleensyntymisestä ja voimasta nousta tuhkasta. Nimi oli kuitenkin keksitty jo ennen vanhan Tesoman tehtaan paloa!

Fenix symboloi uutta alkua ja elämän jatkumista, värikkäät höyhenet puolestaan voimaa ja kauneutta. Se sopii siten täydellisesti meidän tuotteeseemme, koska Tammermatic FENiX on edustaa tätä kaikkea.

Lue lisää Tammermatic FENiXistä Yhteydenottopyyntö